Feestelijke start bouw Westerhaghe

Start bouw!

Dunavie en Heijmans zijn in december gestart met de bouw van de 52 ruime eengezinswoningen en 62 comfortabele appartementen in Westerhaghe. Zaterdag 26 januari luidden Dunavie directeur Alfred Busser en wethouder Daan Binnendijk samen met de toekomstige bewoners en andere genodigden de start van de bouw in.

Officiële start

De genodigden kwamen zaterdag in groten getale naar het winters besneeuwde bouwterrein van Westerhaghe in Rijnsburg. Op de plek waar de woningen worden gebouwd, sloeg een aantal toekomstige bewoners met behulp van een antieke heistelling een symbolische heipaal de grond in. Gevolgd door een regen van confetti werd officieel de start van de bouw ingeluid. Met een hapje en een drankje werd dit feestelijke moment met de kopers en genodigden gevierd. Een mooie gelegenheid voor de toekomstige bewoners om nader kennis te maken met elkaar.

Planning

In de loop van 2013 bereiken de woningen en appartementen het hoogste punt. In de eerste helft van 2013 neemt Dunavie een besluit over de bouw van de geplande 26 huurappartementen. Dit nieuwbouwproject van Dunavie vormt het laatste gedeelte van de nieuwe wijk Westerhaghe in Rijnsburg.

Nog te koop

Wilt u ook wonen in Westerhaghe? Dat kan. Op dit moment zijn er nog enkele koopappartementen en vrije sector eengezinswoningen beschikbaar. Meer informatie kunt u krijgen bij De Leeuw makelaardij.

Westerhaghe bijna afgerond

De woningen en appartementen die nu worden gebouwd vormen de laatste plandelen van het grote project Westerhaghe. Het totale project bestaat uit de sloop van 310 appartementen en de bouw van 189 koopappartementen, 52 koop eengezinswoningen en 141 huurappartementen. De koopappartementen en koop eengezinswoningen zijn voor een deel met een Koopgarant-korting verkocht, waardoor ze betaalbaarder zijn gemaakt voor de kopers. Ook de voorzieningen in de wijk (horeca, speeltuin, dierenweide, park) zijn verplaatst en vernieuwd. De wijk is daardoor moderner, mooier en gevarieerder geworden. Westerhaghe is zo weer klaar voor de toekomst!