head algemeen

De locatie

Westerhaghe ligt middenin Rijnsburg. Om de hoek liggen een basisschool, kinderopvang, middelbare school en een speeltuin met geitenweide. Op loopafstand ligt het centrum van het dorp met een ruim winkelaanbod, banken, kerken en gezondheidszorg. En wilt u met het openbaar vervoer weg? Er stoppen (regionale) bussen letterlijk om de hoek op de Sandtlaan.

Alle dagelijkse voorzieningen zijn dus binnen handbereik. En dat is een heel verschil met veel andere nieuwbouwprojecten, die buiten de bestaande kernen in een weiland worden gebouwd. Als de nieuwbouw van Westerhaghe er straks staat is de wijk weer helemaal af. En dat woont wel zo fijn.

 

Sfeervol Rijnsburg

Rijnsburg heeft voor ieder wat wils. Het beroemde bloemencorso is een kleurrijke parade waarin Rijnsburgers laten zien dat ze zeer succesvol bloemen en bollen kweken en verhandelen. Een lust voor het oog en bovendien belangrijke werkgelegenheid!

Museum Het Spinozahuis is van 1661 tot 1663 het huis geweest waar de grote filosoof Spinoza woonde. Het huisje is een schilderachtig bewijs van een wijsgerig Rijnsburgs verleden.

Sporten kan ook volop in Rijnsburg. Het bekendste voorbeeld is voetbalvereniging Rijnsburgse Boys. De club is de trots van het dorp, die de eer op het voetbalveld al jarenlang succesvol hooghoudt. Maar ook de korfbalvereniging, de tennisclub en de schaatsclub hebben een stevig ledenbestand.

Ondanks de traditionele rivaliteit met Katwijk mogen Rijnsburgers graag even bijbruinen op het strand, dat op een kwartier fietsen van het dorp ligt. Voor wandelen op het strand of fietsen langs de kust is Rijnsburg een prima uitvalsbasis.

In het dagelijks leven is Rijnsburg vooral veelzijdig: een dorp met alle stedelijke voorzieningen binnen handbereik. Vol sociale contacten zonder op elkaars lip te zitten. Aan de kust en tegen een prachtig duingebied gelegen, maar wel centraal in de Randstad.

En tegen alle Katwijkers die twijfelen of ze de stap naar Rijnsburg durven zetten kunnen we alleen maar zeggen: Katwijk ligt om de hoek!

 

Bereikbaarheid

Westerhaghe is goed bereikbaar en ook een prima uitvalsbasis. Met de auto ligt de Randstad binnen handbereik via de N206 en A44. Den Haag is in 25 minuten te bereiken, binnen 40 minuten kunt u in Amsterdam zijn.

Met de bus is het Centraal Station van Leiden binnen 15 minuten bereikbaar. Met de bus en trein staat u binnen drie kwartier op Den Haag CS.

Per fiets zijn het strand, de duinen en het oude centrum van Leiden goed te bereiken. Voor langere fietstochten kunt u de prachtige Noordzeeroute volgen langs de kust, of naar het oosten het Groene Hart inrijden.

Alle dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand. Dus eigenlijk hoeft en wilt u straks helemaal niet meer weg uit de wijk…